topLogoSpacer
 

Jørpeland ungdomsskole

8.  9.  10.  

Skolemelk 2015-2016
Publisert: 26.05.2015 skrevet av: Siv Helen

Fra og med 1 juni er det åpnet for bestilling av skolemelk for skoleåret 2015-2016 på skolemelk.no. se brev til foresatte på norsk og engelsk.

Håndballcup
Publisert: 12.03.2015 skrevet av: Siri Andersen

picture
 

Håndballcup

Norges Håndballforbund Region Sør-Vest arrangerer skolehåndball for ungdomsskoler. Jentelaget fra JUS spilte innledende kamper, mens guttene gikk rett til sluttspillet. Sluttspillet foregikk i Stavanger idrettshall. I sluttspillet ble lagene delt inn i puljer. Det var 4 puljer for jentene og 4 puljer for guttene. Lagene måtte bli puljevinnere for å gå videre til semifinalen. Guttene vant 2 kamper og spilte 1 kamp uavgjort i de innledende kampene. De ble dermed puljevinner og spilte semifinale mot Sola. Det ble tap i semifinalen 17-5. Guttene spilte så bronsefinale mot Kristianlyst og vant 13-10. Guttene tok en flott 3.plass i turneringen. Jentene vant sine 3 innledende kamper. De ble puljevinner og spilte semifinale mot Sola, som de vant 11-8. Jentene spilte finale mot Gjesdal, og gjorde det litt mer spennende enn nødvendig. Kampen ble avgjort med ekstraomgang og JUSjentene vant knepent 9-8. Det er første gang JUSjentene har vunnet denne turneringen.

Bruk hue !
Publisert: 11.03.2015 skrevet av: SveiF

Elevene og lærerne på Ungdomsskolen og 7. trinn på Fjelltun har nettopp vært på foredraget "Bruk hue!"  

Bilderesultat for brukhue.com

Her fikk vi lære mye om nettbruk og nettmobbing. Vi fikk god innsikt i hvor lett det kan føre til at noe som i utgangspunktet ikke var så alvorlig ment, fort kan bli det.  Vi lærte om at identitetstyveri, bruk av trussler og sjikane, og det å legge ut bilder uten samtykke, er straffbart.

Det som kanskje var viktigst å få med seg, var at man kan laste ned en app fra nettet som gir tips og informasjon både til ungdom og foreldre om hvordan man oppfører seg på nett, verner seg mot nettmobbing og ikke minst, hvordan man kan få til "den digitale samtalen".  

Under "lenker" til venstre på forsiden vår finner du diverse nyttige internettadresser som handler om tema.

Bilderesultat for brukhue.com

Sånn helt til slutt minner vi om at passord og tannkost har mye felles:

Du låner dem ikke bort og du bytter regelmessig.

Så hjelper vi hverandre til en mobbefri hverdag både fysisk og digitalt.

Transponder
Publisert: 04.02.2015 skrevet av: SveiF

59440004 er nummeret du sender sms på.

Vi minner om at meldinger som sendes til ungdomsskolen må skrives på følgende måte:

Begynn med å skrive jus. Det antyder hvilken skole meldingen skal til. Jus og Resa har samme transpondernr. 
Deretter skriver du klasse. 
Begynn selve meldingen med barnets navn.
Bruk mellomrom mellom skole klasse og melding. 
Ikke bruk komma eller kolon mellom skole og klasse og navn.

Eksempel:

jus 8A Trine skal til tannlegen i dag.

Forsidebilde

NB - unngå å skrive sensitiv informasjon på transponder. Din melding vil vanligvis kun bli lest av kontaktlæreren til eleven, men systemet er internt for alle ansatte på skolen og inngående meldinger kan i utgangspunktet bli lest av flere.  Transponder på Jus innbefattes selvsagt av vanlig taushetsplikt, så vanlige meldinger om fravær og typiske "meldingsbokmeldinger" forblir her.

Gode foreldremøter på alle trinn
Publisert: 03.09.2014 skrevet av: SveiF

Vi har hatt foreldremøter på både 8., 9. og 10.trinn.

 

 

 Tilbakemeldingene er gode, og som skole synes vi det er både spennende, nyttig og helt etter boka når vi på denne måten kommer i kontakt med foreldre og foresatte til elevene våre.  Referat fra møtene kommer etter hvert på hvert enkelt trinn sine sider. 9.trinn la ut sitt referat i går. Takk til alle som deltok og som på den måten bidrog til at vi kan prøve å skape en enda bedre skole.

Skoleruta 2014-2015
Publisert: 23.06.2014 skrevet av: Siv Helen

fileicon 
VEILEDENDE SKOLERUTE 2014 - 15.pdf

Skolerute 2014-2015

Se flere forsideartikler >>

 
 
.